Sokan sokféleképpen nevezik. Hallottam már a következő kifejezéseket: önmagadként létezés, belső vezető, tudatos én, szív, ösztön, belső hang…

Mostanában a „valódi én” kifejezés áll hozzám a legközelebb, Deepak Chopra hatására. Valójában mindegy, hogy nevezzük, de azt mindannyian tudjuk, hogy ehhez a belső hanghoz, ehhez a tudatossághoz, ehhez a maghoz szeretnénk eljutni.

Törekszünk, törekszünk, törekszünk felé. Gyakran vérrel és verejtékkel, rengeteg önmunkával. Elengedéssel. Hitrendszerek törlésével, nézőpontok cseréjével. Egy szenvedés az egész, folyamatosan bogozgatjuk önmagunkat meg az elengednivalóinkat, hogy egyszer majd valamikor a valódi énünkhöz, a valódi vágyainkhoz eljussunk.

Amikor megisszuk a reggeli kávénkat úgy, ahogy szeretnénk.

Ki csendben, ki zenét hallgatva, ki a párjához vagy a gyerekeihez bújva. Amikor kiválasztjuk az ételt, amit mi szeretünk enni. Amikor abba a ruhába bújunk, amiben szabadnak érezzük magunkat. Amikor a legnagyobb káosz közepén is képesek vagyunk a stressz helyett a nyugalmat választani.

És ehhez nem kell évekig fejleszteni önmagunkat.

Ehhez mindössze arra van szükség, hogy meglásd azokat a pillanatokat, amikor letojod, hogy mit gondol a szomszéd, az anyukád, a párod vagy a barátnőd, és egyszerűen csak teszed a dolgod a saját belátásod szerint.
Amikor mérlegelés nélkül leveszed azt az egy kávét a sok kávé közül az üzlet polcáról.
Amikor megrendeled a kedvenc ételedet a vendéglőben.
Amikor úgy érzed, pont ott vagy, ahol lenni akarsz.

Ezeket a pillanatokat keresd! És minél inkább keresed, annál több lesz belőle. Emellett pedig fogadd el, hogy ez nem mindig megy. Mert van, amikor éppen azzal vagy önmagad, ha lemondasz valamilyen igényedről valaki más kedvéért. Mert szeretsz örömet szerezni.

A lényeg, hogy mindig tudd: te választasz. Vagy önmagadat, vagy másokat. Én előbbit javaslom minden esetben.
És önmagamat választva tudom, kivel és mivel töltöm legszívesebben az időmet.

A kérdés, amit minden nap érdemes feltenni:

Ha önmagamért választanék, ma kit és mit választanék?

És figyelni, hogy mi történik körülötted…
Csodás tapasztalásokat!

Enikő