Szeretnél nagyobb bőséget az életedben látni?
Szeretnéd megtalálni álmaid társát?
Szeretnél egy fantasztikus autót?
Költöznél az álomotthonodba?

Napok, sőt hetek óta rendszeresen a lakótelep parkjában töltjük az időnk jelentős részét. Futok, a lányom biciklizik, görkorizik, kutyát sétáltatunk, más kutyasétáltatókkal beszélgetünk, bevásárolunk az itteni boltokban, én még jógázni is szoktam. 

Nem tudtam nem észrevenni a szemetet, ami körülöttünk hever…

Valamiért most rengeteg van belőle. Már egy hete erősen fúj a szél, szétfújja a kukáktól. Azt mondják, hogy a madarak is széthordják, és persze az emberek is eldobálják olykor.

Tegnap reggel gondoltam egy nagyot, és lementem a házelnökhöz. Kértem egy zsákot, meg egy pár gumikesztyűt. 1 órán keresztül hajolgattam, Sophie mutatta, hol van a szemét, én pedig felvettem és zsákoltam. Bejártuk a parkot, mintegy 5 kilónyi szemetet szedtem össze műanyagból, papírból, sörösdobozokból, üvegekből.

Csak úgy. Mert ki akartam kapcsolni az agyamat. Arra gondoltam, jó móka lesz ezt kipróbálni, mert láttam már ilyen kezdeményezést többször, és azt éreztem, ehhez csatlakoznék. Csak azok messze voltak, én meg mindig elfoglalt voltam. Most ráérek szemetet szedni. Persze mondhatnám azt is, hogy nem érek rá. Egyedül vagyok a gyerekkel, főznöm kell, mosnom kell, játszanom kell vele…. 

De mindig arra van időnk, amire szánunk. A „nincs időm” és „nincs pénzem” a világ leggyakrabban használt kifogásai, ha valamit nem akarunk megtenni.

Node a lényeg a lényeg…

Ha a fenti kérdésekre IGEN a válaszod, egy fantasztikus lehetőség álmaid valóra váltására, hogy fogsz egy zsákot, és szemetet gyűjtesz. 

Minden egyes alkalommal, amikor lehajolsz és megfogsz egy műanyag/fém/üveg vackot, mondd ki magadban váltogatva ezeket a mondatokat:

  • Fontos vagyok.
  • A földnek szüksége van rám.
  • A föld szeret engem és én is szeretem a földet.
  • Hálás vagyok, hogy itt élhetek.
  • Hálás vagyok, hogy segíthetek.
  • Szeretem a földet.
  • Nagyszerű ember vagyok, nagyszerű dolgokat teszek.

A végére rájössz, hogy nem te teszel szívességet, hanem a szemét tett szívességet neked.

Ennyi a titok. Csinálj valamit, amivel hozzájárulás vagy. Tegyél valamit, ami jólesik Neked és annak, akinek, vagy akivel teszed.
Közben pedig lásd magad! Ismerd el magad! 

Gyűjts szemetet, és a föld megajándékoz mindazzal, amire vágysz….egyébként…

….fel szoktad tenni a kérdést időnként: mi az, amire igazán vágyom?

Lehet, hogy amire vágysz igazából, az nem is valami megszerzendő tulajdon? Ha van kedved, forgasd ezt egy picit magadban.

Enikő