A legjobb, legtisztább, legőszintébb dolgok az életben ingyen vannak. Az ölelés, a természet, a kedvesség, a növények és állatok, a levegő, a napsütés, a föld páratlan szépségei, a nap melege….

Az emberek elhitték, hogy minél értékesebb valami, annál többet kell érte fizetni. 

Lassan öt éve fejlesztem, nyitogatom a tudatosságom, és azt kell mondjam, hogy a legtisztább információkhoz mindig ingyen jutottam hozzá. Valaki mondott valamit, megnéztem egy YouTube videót, elolvastam egy könyvet, amit valakitől kölcsön kaptam…

Mindezek azonban csak azt erősítették meg bennem, amit már korábban felismertem, csak nem tudtam olyan tisztán megfogalmazni, mint azt az adott író vagy előadó szavakba öntötte.

A tudás tehát mindenki számára elérhető, nincs szükség hozzá pénzre. A kérdés csak az, vajon meg akarod-e igazán szerezni azt a tudást?

Hajlandó vagy-e az idődet és energiádat jajgatás helyett valami olyasmire fordítani, ami nem tűnik olyan pofonegyszerűnek, mint a nyavajgás?

És ha igen, hajlandó vagy-e egyedül belelépni ebbe az új világba? Hajlandó vagy-e egyedül lenni egyáltalán? Hajlandó vagy-e csendben lenni?

Mi van, ha nem kell mindig fecsegni? 

Ha hajlandó vagy minderre, és eldöntöd, hogy mostantól te választod meg, hogy számodra mi igaz, akkor meg is találtad az okot, miért meditálj.

Következő lépés, hogy felejts el mindent, amit eddig a meditációról hallottál, olvastál vagy gondoltál. Egyszerű gyermeki kíváncsisággal vágj bele az új kalandba!

Egy tanácsot adnék, mielőtt belevágsz:

Ne akard elcsendesíteni az elméd, mert nem az a cél. A cél a rendezettség. A rendezett gondolatok rendezett érzéseket, rendezett energiát teremtenek, mely egy rendezett belső és külső világban nyilvánul meg. A rendezett világban pedig nincs stressz, nincs felesleges aggodalom, félelem, nincs felesleges cselekvés sem.

Egyszerűen egységbe kerülsz a természet és az Univerzum törvényeivel, és az életed könnyeddé válik, amiben az öröm a létállapot.

Ha van kedved, ülj le most törökülésben a földre vagy a kanapéra. Fontos, hogy kényelmesen érezd magad, a hátad legyen egyenes. A mutató és hüvelykujjaddal mindkét kezeden formálj kört, a középső-gyűrűs-kisujjak egyenesek, és összeérnek a mutatóujjal is.

Tenyérrel felfelé helyezd a combjaidra kényelmesen a kezeidet. Az álladat kicsit megemeled, szemeidet becsukod. A tekinteted ilyenkor automatikusan a két szemöldököd közé irányul, a “harmadik szemedre”. Maradj így, és figyeld a beáramló levegőt, majd a kiáramló levegőt az orrodon keresztül.

A beáramló levegővel együtt mondj ki magadban egy rövid mantrát, amit választasz magadnak. Például:

“Nyugalom vagyok.” “Bőség vagyok.” “Szeretet vagyok.” “Könnyedség vagyok.” “Biztonságban vagyok.” “Szeretve vagyok.” “Minden rendben van.” “Csodák vesznek körül.”

A kiáramló levegővel pedig ismételj magadban egy másik rövid mantrát a fentiek közül, vagy találj ki magadnak egyet. Ismételd meg a folyamatot addig, amíg jólesik, majd – ha úgy érzed, mehet ez is – vegyél egy mély levegőt az orrodon keresztül, és a kiáramló levegővel hangoztasd az “Á” hangot addig, amíg el nem fogy a levegő. Ezt ismételd meg hétszer.

Végül képzeld el, hogy egy tó partján ülsz teljes nyugalomban, és a tó vizében tisztán látod, hogy mi zajlik az elmédben. Nincsen jó és nincsen rossz. Ha nem látsz semmit, az is jó, ha megjelenik két láda pénz és te magad egy luxusnyaraláson a kedveseddel, az is O.K. 😀

Ez a meditáció tarthat 3, vagy akár 20 percig is. Figyelj a testedre, addig csináld, amíg számodra kellemes.

Ne feledj minden reggel szánni erre a folyamatra időt! Ha teheted – márpedig miért ne tehetnéd – ismételd meg a nap folyamán néhányszor.

Legközelebb kiegészítjük néhány pofonegyszerű jóga gyakorlattal is… 🙂

Csodás nyugalmat!

Enikő

 

Megerősítéseket szeretnél? Itt tudsz válogatni:

http://www.hetkoznapitudatossag.com

Nyugtató, mantrázós zenét is ajánlok a hétköznapi tevékenységeid végzése mellé.

https://www.youtube.com/watch?v=lW_EoUBZvYY&t=3085s