Regóta érdekel, hogy mire vágynak igazán a férfiak. Soha nem felejtem el a 2018-as müncheni sörfesztivált, ahol 5 ötvenes holland férfivel beszélgettünk órákon át a férfi-női szerepekről, a vágyaikról és fantázáikról. Emlékszem arra az energiára, arra a gondoskodó, érdeklődő, kíváncsi és megtartó férfi energiára. Imádtam ebben fürdőzni….

Az elmúlt időszakban pedig még intenzívebben figyeltem, és a következőre jutottam: a férfiak ugyanazt akarják, mint mi, nők.

Szexet, biztonságot és szabadságot.

De menjünk tovább ennél, mert bár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a férfiakat csak a test érdekli meg a pénz, ennél sokkal többről van szó.

Arra vágynak, hogy mi nők NŐK legyünk! Azt szeretnék, ha megélnénk a nőiességünket mellettük. Arra vágynak, hogy önmagunkként létezzünk! Azt szeretnék, ha mosolyogni látnának minket, és képesek lennénk meghallgatni őket. Ha nem ítélkeznénk felettük, és nem elvárásokból működtetnénk a kapcsolatunkat velük. Ha segítenénk őket kibontani a szárnyaikat, és hagynánk, hogy ők is segítsenek nekünk ebben.

Szeretnek minket boldognak és felszabadultnak látni. Szeretik, ha ahelyett, hogy megmondjuk nekik, mit kell tenniük, engedjük, hogy maguk hozzák meg a döntéseiket. A döntéshozatalban pedig támogatjuk őket a bölcs női energiánkkal.

Tévedés, hogy a férfiak nem szeretik a határozott nőket. A férfiak az irányító nőket nem kedvelik. Óriási a különbség a kettő között. A női energia nem irányít. Megengedi, hogy mindenki az legyen, aki lenni akar. Nem ítél és nem minősít, hanem támogat.

A női energia erősítése a feladatunk. Semmi más. Túllépni a hozott mintáinkon, azon, amiből a nők generációkon keresztül működtek, és amivel folyamatosan kasztráljuk a férfiakat.

Nők nélkül nincsenek férfiak. A saját nőiességünk megélése támogatja a lányainkat a nővé válásban, a fiainkat pedig a férfivé válásban.

Nélküled, a te női energiád nélkül nem megy! Te vagy a változás kulcsa azzal, hogy azzá a nővé válsz, aki valójában vagy. Álarcok, megfelelési kényszer, önhibáztatás, áldozatszerep nélkül.

Ki az a csodálatos nő, aki te vagy?

https://happymami2016.com/a-megengedo-no/

Gáspár Enikő

Író, megengedő pedagógus és nő                                                                                                                          happymami@happymami2016.com