A válásom (2017) óta három férfi volt az életemben. Az elsővel kapcsolódni volt életem egyik legnagyobb kihívása. Megengedni, hogy akár újra bánthassanak is.

Hosszú folyamat volt, mire idáig eljutottam. Rengeteg nézőpontomat kellett eltörölni a férfiakról, önmagamról, a kapcsolatokról ahhoz, hogy ez megtörténhessen.

Az egész azt hiszem, azzal a kérdéssel kezdődött tavaly ilyenkor, hogy kivé válhatok, hogy be tudjam fogadni a nekem való férfit? Ezután elkezdődött egy folyamat. Elkezdett átalakulni a testem, és elkezdődött a “nővé válásom”. A korábban erőből és kontrollból működő lényem kezdett megengedő és befogadó női energiává válni. Ennek persze akkoriban még nem voltam tudatában, egyszerűen csak hagytam magam sodródni, vittek a kérdések és a vágyam, hogy megtaláljam azt a férfit, aki önmagamért szeret.
Közben folyamatosan zajlott az önmagammá válásom, ami egy véget nem érő folyamat. És ahogy egyre több réteget hámoztam le magamról, úgy alakultak a vágyaim is a férfival kapcsolatban, hogy milyen is legyen ő.
A legnagyobb lépés azt hiszem mégis az volt, amikor feltettem a kérdést, hogy ÉN magam mit adhatok egy férfinek?

Ekkortájt kapcsolódott be az első férfi az életembe, aki óriási hozzájárulás volt ahhoz, hogy eltöröljem az összes elvárásomat azzal kapcsolatban, hogy milyennek kell lennie egy kapcsolatnak. Emellett elkezdtem értékelni a lényem mellett a testem is, ami szintén óriási lépés volt, amiért nem lehetek elég hálás.
A második és harmadik férfinál az ítéleteimet engedtem el arról, hogy miként kellene kinéznie és megjelennie álmaim hercegének.
A harmadiknál pedig megláttam önmagam. Megláttam, hogy mit adhatok a férfinak, akivel választjuk egymást. Drámamentességet. Hogy már nem vagyok képes sem hajlandó eszement kombinálásokból és kikövetkeztetésekből működni. Hogy képes vagyok viszont elmondani tisztán a vágyaimat, kéréseimet. Hogy képes vagyok elismerni a férfiban azt, amit adni tud, ahelyett, hogy nagyítóval keresném, ami hibádzik. Képes vagyok meleg otthont teremteni, lágy, női energiából működni.

Miután egyik story sem végződött happy end-del, azt is sikerült megtanulnom, hogy ezeket a kapcsolódási kísérleteket ne kudarcként éljem meg. Egyszerűen csak feltettem a kérdést minden egyes férfi megjelenésekor, hogy milyen hozzájárulás lehetünk egymás életéhez?
Mindezek után biztos vagyok benne, hogy megkaptuk, amire vágytunk, és ami tovább visz minket a valódi vágyaink felé.
És ami még nagyon fontos, már nem félek belevágni semmibe, sőt! Hiszem, hogy minden tapasztalat óriási hozzájárulás az életemhez, amiért mérhetetlen hálát érzek. MINDIG.

Szeretnéd női energiából élni a hétköznapjaidat?
Tarts velem az önbizalom növelő tréningjeim egyikén!

Önbizalom Tréning

Gáspár Enikő

Író, megengedő pedagógus és nő