Egy költözés margójára

Valójában a sokadik költözésünk margójára…

Az elmúlt 20 évben 3 év volt a leghosszabb idő, amit egy otthonban töltöttem. 19 éves korom óta úton vagyok, ezért soha nem okozott gondot vagy nehézséget a pakolás és a szervezés. Szeretem is nagyon magát a folyamatot, szeretem várni az újat és lezárni a régit.

Ez a folyamatos mozgásban létezés nem szűnt meg Sophie születésével sem. 4 hónapos volt az első költözésünkkor, másfél a másodiknál. Az elmúlt két évben ez lesz a negyedik lakhelyváltásunk.

Tudom, hogy ez szokatlan az emberek nagy részének. Azt gondolják sokan, hogy a gyerek akkor érzi biztonságban magát, ha állandóság veszi körül. És ez így is van, ha a szülőknek az a nézőpontja, hogy a változás ártalmas a gyereknek.

Az én nezőpontom az, hogy a lányomnak pont az a jó, ami nekem jó. Az a nézőpontom, hogy pontosan érezzük, mikor, hol és meddig kell maradnunk. Sophie és én nem ragaszkodunk senkihez és semmihez. Büszke vagyok, hogy a lányom nem ismeri a hiány érzését, annak örül, ami és aki éppen ott van. Rugalmas és bármilyen helyzetben képes megőrizni a nyugalmát. Számára a változás az élet természetes rendje.

És emellett nyilván vannak olyan dolgok is az életünkben, az övében is, ami kicsit nehezebben megy, de mi arra fókuszálunk, ami jól működik.

Korábban azt gondoltam, meg mások is azt erősítették bennem, hogy ez menekülés. Most már tudom, hogy egyszerűen csak érzem, mikor van ideje továbblépni. És ha valamit megtanultam az életemben, az az, hogy ha valami már nem szolgál, akkor onnan megyek. Teljes könnyedséggel. Gondolkodás nélkül.

Mert a ragaszkodás megnyomorítja a lelkemet.

Ha egy dolgot tanácsolnék most Neked, az a következő:

Ha valami nem okoz örömöt, bármilyen nehéz is, engedd el! Kezdd a ruháid kiszortírozásával! Folytasd az otthonoddal, és amire már nem nézel szívesen, és nem nyúltál hozzá évek óta, tedd ki! Ajándékozd el, dobd ki, égesd el, mindegy! Engedd el…!

Aztán folytasd ezt az életed minden területével! Ha bántanak, menj el onnan! Ha nem mész örömmel a munkahelyedre, mondj fel! Ha szenvedsz a kapcsolatodban, lépj ki belőle! Ha van spórolt pénzed, utazz!

Azt kívánom Neked, hogy ÉLJ!

Kapunk pár évtizedet ebben a testben, ezen a bolygón. Használjuk arra, amiért választottuk: a szerelem érzésének megtapasztalására, a földi örömök megélésére, a szabadság és szárnyalás élvezetére!

Soha nem kudarc elengedni valamit, ami fájdalmat és kényszert okoz. Épp ellenkezőleg! Ez a bátorság!

Légy bátor és élj! Ne várj! Kezdd el MOST!

Enikő